We beoefenen traditionele Chinese geneeswijze:

Consult/Intake

Het eerste consult bestaat uit een gesprek. Elke patiënaar de tong en de ogen gekeken. Een Chinese diagnose is anders dan een ‘westerse’ diagnose! Een Chinese diagnose gaat uit van het lichamelijke evenwicht (yin en yang) en verstoringen hiervan. Aan de hand van de bevindingen bij de lichamelijke observatie stelt de therapeut een beoordeling maken of bij een patiënt de vitale energie (qi) voldoende of onvoldoende is, wat de locatie van de ziekte is en wat de aard van de pathogene factoren. Ook kan hij een prognose maken van het verloop van de ziekte.

Accupunctuur

Acupunctuur is de meest bekende techniek van de traditionele Chinese geneeskunde. Elk orgaan heeft een aantal functies, lichaamsgebieden die het bestuurt en een meridiaan waarlangs de acupunctuurpunten liggen. Deze ‘organen’ moet men niet verwarren met die van de moderne anatomie en de westerse geneeskunde. Meridianen zijn  kanalen die verschillende punten op het lichaam verbinden. Het meridiaansysteem verspreidt qi, bloed en vloeistoffen. Heel dunne naalden op acupunctuur punten, bnvloeden de meridianen. Na ontsmetting van de huid brengt de therapeut snel en bijna ongemerkt de naaldjes aan. Ze zijn van roestvrij staal, afzonderlijk steriel verpakt. Ze worden maar een maal gebruikt. De behandeling duurt gemiddeld zo’n 60 minuten.

Cupping

Een methode waarbij een  glazen bollen een vacuüm boven de huid creëert. Cupping wordt gebruikt om stagnaties te verlichten of op te heffen.Na een behandeling kan er lokaal een rode plek te zien zijn. Dit is een normaal verschijnsel en zal na enkele dagen verdwijnen. Deze vorm van therapie kan gebruikt worden om pijn op te heffen, en om de bloedcirculatie te verbeteren. Het is met acupunctuur te combineren.

Moxa Behandeling

Moxa therapie wordt gebruikt in combinatie met acupunctuur, Moxa is gemaakt van het gedroogde plantje bijvoet (artemisia). Een kegeltje wordt aangestoken, of een moxa-sigaar wordt boven het acupunctuur punt gehouden, waardoor een weldadige warmte naar binnen kan trekken. Moxa-therapie wordt vergoed via de aanvullende zorgverzekeringen, aangezien het onderdeel is van acupunctuur.

Tuina-Massage

Tuina en Shiatsu zijn evenals andere vormen van massage onlosmakelijk verbonden met de geschidenis en de ontwikkeling van traditionele Chinese geneeskunde. Bij pijn, stijfheid van spieren, pezen, gewrichten, bij revalidatie, vermoeidheid en stress brengt Chinese massage vaak de oplossing.

Chinese Kruiden Therapie

Traditionele Chinese geneeskunde heeft in de loop van de eeuwen de kennis van de werking van honderden kruiden en combinatie van kruiden vastgelegd. De werkzame bestanddelen van veel western medicijnen zijn gewonnen uit of chemisch nagemaakt van kruiden.